Zodat je het vast weet: zó spreek je Primark uit

0
353

Hadden we het vorige week nog over die boom op de gevel van de Primark in Zwolle, vragen we ons deze week af hoe je Primark eigenlijk uitspreekt. Is het nou Pr-aai-mark of Pr-ie-mark? Wij hebben dit mysterie voor je opgelost:

Je hebt twee kampen: de één zegt Pr-aai-mark en de ander Pr-ie-mark. In Nederland ligt de uitspraak Pr-ie-mark voor de hand, al wordt in Schotland de Ierse keten ook zo genoemd. Om het nog verwarrender te maken: in Ierland zeggen ze tevens Pr-ie-mark, maar daar heet de keten eigenlijk Penneys. Voor de internationale markt is die naam niet gebruikt omdat die teveel lijkt op het Engelse JC Penney. Je zou dus denken dat het Primark op z’n Nederlands zou moeten zijn, maar toch horen we genoeg mensen Pr-aai-mark zeggen. Snap je het nog?

Wat is het nou?
We kunnen ons zo voorstellen dat – als je gaat shoppen bij Primark in Zwolle – je je toch altijd stiekem even afvraagt hoe je de winkelnaam uitspreekt. Daarom geven we voor eens en altijd het verlossende antwoord.

Vond u deze informatie handig? Vul dan uw naam en email in om wekelijks informatie te ontvangen! Uw privacy zal gerespecteerd worden.

Naam

Jouw email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here